Op Zaterdag 10 juni gingen 8 jongens van groep 8 naar het Schoolhandbaltoernooi in Arnhem, Sportcentrum Valkenhuizen. In het voorjaar hebben Twan, Kees, Guido, Teun, Gijsbert, Mex, Jace, en keeper Juno de handbalwedstrijden in de regio Westfriesland gewonnen op de Westrand.

Vervolgens zijn de jongens in mei naar de regiofinale geweest op de Groet in Waarland waar ze ook hebben gewonnen! Dit tot ieders verbazing, geen enkele van de 8 zit immers op handbal! Wel doen ze allemaal aan voetbal, de meesten spelen in het VVW JO12 team en 2 spelen hoger. Het was goed te zien dat ze allemaal balgevoel hebben en hun kracht zit in het goed overspelen naar elkaar.

Samen met hun coach Sigrid Kolenberg zijn de 8 jongens met supporters en ouders naar Arnhem gereden waar ze in een zeer groot Sportcomplex zijn begonnen aan het NK schoolhandbal.
Bij de eerste wedstrijd was al direct te zien dat er echte handballers, zoals we dat noemden, meededen in de andere teams. Je ziet dit aan de schoenen, kniebeschermers, en aan het feit dat ze keurig om de cirkel gaan staan.
Onze jongens hebben echt heel fel gespeeld en goed samen gewerkt, maar de eerste wedstrijd verloren ze met 1-4. Ze verloren de moed niet, we zijn op het NK.

De tweede wedstrijd speelden de 8 jongens heel goed samen tegen een sterk team en wisten te winnen met 4-2. De wedstrijden duren 17 minuten en we hadden steeds een wissel. En dit was erg fijn want op deze dag hebben we de 33 graden aangetikt!
Tot ieders grote verrassing kwamen ook Juf Maud van groep 8 de Schelp en Meester Raoul, hun sportleraar kijken in Arnhem. De jongens werden nog fanatieker! Bij de derde wedstrijd hadden ze allemaal een rood hoofd van de inspanning en 2 keer heeft een teamlid voor 2 minuten aan de kant gezeten. Bij voetbal is dit niet gebruikelijk, de jongens wisten niet wat ze overkwam! Wat een emoties!De derde wedstrijd was er een zonder bloed maar met zweet en tranen. In de laatste minuten was er weer een overtreding van het andere team en mocht Twan, die al de meeste punten had gescoord de penalty nemen en maakte zo de eindstand 3-3. Wat geweldig door onze voetballers!
De vierde wedstrijd, duidelijk weer tegen echte handballers begon heel goed, in de eerste 2 minuten wisten de Wervershoofse jongens 2 doelpunten te scoren! Hierna bleek de tegenpartij een hele goede speler in hun team te hebben, maar onze jongens gaven het zeker niet weg. Ze speelden echt bloedfanatiek!! Het leek soms wel rugby! Helaas wel verloren met 5-3. Ook na deze wedstrijd heeft de coach Sigrid met de jongens geproken vanwege de heftige wedstrijd. De jongens van de Schelp groep 8, Twan, Mex, Teun, Guido, Kees, Juno, Jace en Gijsbert hebben duidelijk winnaars kwaliteiten. Ze hebben het als voetballers zeer goed gedaan op een NK schoolhandbal!

Nu op zoek naar verkoeling onder de grassproeiers buiten en langs de McDonalds naar huis. Uitrusten en schoolkamp Texel voorbereiden voor maandag.