In deze maanden vieren we samen het feest van Sint Maarten, Sinterklaas en Kerst. Feesten waarbij veel kinderen verwend worden met snoep en cadeaus. Een mooi moment om stil te staan bij de gezinnen voor wie dit financieel moeilijke maanden zijn. Zeker in de bijzondere omstandigheden waar we dit jaar mee te maken hebben.

De Schelp en Werenfridus hebben daarom de handen weer ineen geslagen en gezamenlijk een actie opgezet om Voedselbank West-Friesland te ondersteunen. De Voedselbank helpt vele gezinnen uit onze omgeving, waarvan de ouders op bijstandsniveau of lager leven. Zo krijgen gezinnen iets meer financiële ruimte en minder stress omtrent deze maanden.

Met veel enthousiasme werden er weer allerlei producten door de kinderen mee naar school genomen. De bakken van de Voedselbank werden snel flink vol. In de groepen werd gesproken over het belang van de Voedselbank, wat leidde tot bijzondere momenten in de groepen.

Mirthe: “Ik vond het leuk om mee te doen aan de inzameling van de Voedselbank, om andere kinderen te kunnen helpen en ze een mooi kerstfeest kunnen vieren.”

Maandag 14 december hebben we de inzameling afgesloten. Door de richtlijnen waar wij ons nog steeds goed aan houden, moest de overhandiging anders verlopen dan we eigenlijk zouden willen. Het gebaar is er natuurlijk niet minder om en we hopen met z’n allen een mooie bijdrage te hebben gedaan aan een fijne kersttijd voor mensen die de ingezamelde producten goed kunnen gebruiken.

Namens leerlingen en teams van De Werenfridus en De Schelp, wensen wij iedereen fijne feestdagen en hopen wij op een heel mooi èn gezond 2021!