Wat is er zo leuk aan Onderdijk?
Alles! De mensen zijn lief, we wonen prachtig, ik ben gek op de waterrijke omgeving en de mooie natuur achter dijk, er is een rijk verenigingsleven. En welk klein dorpje heeft nou zo’n heerlijke afhaalchinees! Ik denk dat ik hier nooit meer wegga.

Hoe lang ga je al te Keuter kermis?
Vanaf 2002 toen Lex en ik verkering kregen. Het was wel een roerig jaar. In de vriendengroep was een plotseling overlijden van een vriendin en eind van dat jaar is Lex zijn moeder helaas ook overleden. Erg verdrietig en ook heel gek om op zo’n manier iedereen te leren kennen. Dat heeft me gelukkig niet afgeschrikt, tot op heden heb ik nog geen kermis gemist.

Kermisattractie
Vroeger de zweef en de botsauto’s. Dat geldt ook voor de kids. Ze krijgen van ons muntjes voor de botsauto’s en de zweef en een volle knip mee en dan zie je ze de rest van de dag bijna niet. Behalve als alles op is hè.

Kermisoutfit
Is iedere dag anders en net waar ik zin in heb. Er zal gerust nog wel wat nieuws op de plank komen voor de kermis begint. Het liefst ga ik op slippers. Die ben ik ook nog wel eens kwijt geweest omdat ze bleven plakken aan de vloer in de kroeg…

Kermisgerecht
Van snackbar of maaltijd in de kroeg tot volledig verzorgde maaltijden bij vrienden thuis. Voor kermis halen we genoeg eten en drinken in huis, zodat we met de vriendengroep altijd kunnen zitten voor een hap en een borrel. Dat doet iedereen volgens mij, want we zijn nog nooit ergens beland waar geen overdaad aan lekkers aanwezig was.

Kermisdag
Maandag! Voorheen kon je op maandagochtend altijd voor €25,- in de tent ontbijten en bier drinken. Dat is op gegeven moment gestopt, maar wij hadden het met onze vriendengroep veel te gezellig! Vanaf dat jaar ontbijten we op maandag ieder jaar bij een ander thuis. Dan doffen we ons op voor het thema van dat jaar. Dit jaar staat Woodstock op het programma. Via de Whatsapp vliegen de plaatjes over en weer over welke idiote outfit we nu weer aan moeten. We hebben wel jaren gehad dat we bijna als enige groep verkleed aan kwamen, maar daar hadden we dan eigenlijk alleen maar nóg meer lol van. Ik moet zeggen dat ik aan deze maandagen mijn beste vrienden hier in het dorp heb overgehouden. Dierbaar!

Kermisjaar
Ik weet niet meer precies welk jaar het was, maar toen had iedereen een kamerplant meegenomen naar de kroeg (en ’s nachts naar de snackbar). Het origineelste vond ik toch wel de slakkenrace, die haalde de krant. Allemaal je eigen slak opzoeken in de tuin, die pimpen met nagellak en strass steentjes en mee naar de kroeg. Daar stond een wedstrijdbaan klaar, zelfs met sponsorborden en een wip erop, waarop je slak dan de wedstrijd kon lopen. Sommigen regen een blaadje sla aan een satéprikker, want dat verhoogde de winkans. Wie er gewonnen heeft weet ik niet meer, duurde zooooo lang…
Dit jaar wordt er een bureaustoelenrace georganiseerd in de kroeg. Je zou zeggen dat is vragen om ongelukken, maar in al die jaren is er volgens mij nog nooit wat gebeurd. Zal wel goedkomen. Nou nog een bureaustoel zoeken.

Kermisactiviteit
Aan de prutrace en voorheen de zeepkistenrace durfde ik nooit mee te doen. Vorig jaar heeft het kermiscomité voor het eerst de Keuter Kermis Games georganiseerd. Lekker dom spelletjes doen in de kroeg, dacht ik. Dus wij gingen als team ‘dobbelstientjes’ meedoen. Toen ik zag waar we ons voor hadden opgegeven, moest ik wel even slikken… En toch doen we dit jaar gewoon weer mee als ‘bendebetoeterd’. We gaan ervoor!

Hoeveel dagen te kermis?
Als het even kan alle dagen. Alleen moeten we er maandagavond goed om denken op tijd naar huis te gaan, onze Huub gaat om 08.30 uur op schoolkamp. Hoort er allemaal bij hè.

Kermiskroeg/ borrelplaats
Tegenwoordig is iedereen gelukkig weer op één centrale plek te vinden: de Welkomst. Maar minstens zo vaak zitten we met elkaar bij iemand thuis. Verzoeknummers draaien en lekker borrelen, net zo gezellig!

Kermisborrel
Ja, die van onszelf

Kermisband/muziek
De Sjonnies natuurlijk! En Alice Springs is ook te gek. Die krijgen als enige alle Keuters op de knietjes in de kroeg. Ik moet dit jaar alleen wel onthouden om daar op tijd heen te gaan. Vorig jaar stond ik weer veel te mooi an bij de jamsessie bij Van Ophem, dus kwam mooi te laat…

Kermismaatje(s)
M’n Lexie natuurlijk, maar ook Maichel, Marus, Danny, Cindy, Peter, Karin, Ron, Jacqueline, Marc, Mariska, Patrick, Wilfried(x2) en Meta.

Hoe laat ben je thuis?
Héél verschillend. Soms ben ik heel vroeg in de avond thuis en soms heel vroeg in de ochtend.

Hoe laat sta je op?
Meestal rond koffietijd. Beetje uitslapen, maar altijd weer zin in de dag die gaat komen.
Kermisontbijt
Gebakken eieren met spek en kaas. Als start en vaak ook als afsluiter van de dag.

Kermistip!
Geniet! Voor je ’t weet is ’t alweer voorbij!

Leukste kermisherinnering
Een paar jaar geleden was het zó mooi weer dat we iedere dag in hempie en korte broek te kermis konden. We zaten bijna de hele kermis op de steiger achter de Welkomst met de pootjes in ’t water. ’s Nachts moet ik hebben gedacht dat ik op water kon lopen, want ik wilde op de sup stappen en lekker naar huis peddelen. Ging natuurlijk niet, maar het kwam goed af. We zijn lekker ouderwets met de schuit naar huis gebracht…