Op 6 mei stond er plotseling een orgelman met draaiorgel bij enkele ouderen in Wervershoof en Onderdijk in de binnentuin of voor de huizen. Het bleek te gaan om een actie van de Zonnebloem.

Voor veel ouderen gaan door het Coronavirus de uitjes van de Zonnebloem niet door. Dit is voor hen een flinke domper. Men kijkt altijd erg uit naar de uitjes van de Zonnebloem.

Dit jaar zou de Zonnebloem op vrijdag 20 maart naar de Bijenstal in Opperdoes gaan. Dat ging niet door. Op 11 mei was een Bingomiddag gepland in Onderdijk. Ging ook niet door. Op 5 juni was een uitje gepland naar Sprookjeswonderland in Enkhuizen: gaat niet door! En op 14 augustus zou de klapper van dit jaar eraan komen: Sail Amsterdam 2020. U begrijpt het al: Gaat ook niet door! Tsja, er gaat voor onze ouderen dit jaar zo goed als niets door. En dit terwijl het voor velen al helemaal niet makkelijk is in deze Coronatijd.

Omdat de Zonnebloem een club van ‘doeners’ is voelde de vrijwilligers zich helemaal niet gelukkig bij het wegvallen van al die leuke activiteiten voor de ouderen en mensen die door een handicap beperkt zijn in het dagelijks leven.
Na wat speurwerk kwam de Zonnebloem afdeling Wervershoof, Onderdijk en Medemblik een orgelman met draaiorgel tegen. Dit bleek een schot in de roos. Op 6 mei werd Wervershoof getrakteerd op gezellige oudhollandse muziek in de tuin en op de straat. Aan de gezichten van de mensen achter de ruiten en in de openstaande deuren kon je zien dat er werd genoten van de muziek en de reuring. Een paar uur later gebeurde precies hetzelfde in Onderdijk. Heel fijn om dit zo mee te maken!
De volgende morgen, op 7 mei, verscheen de orgelman met zijn draaiorgel in Medemblik. Ook daar heeft hij meerdere plaatsen bezocht waar veel ouderen wonen. Na de eerste klanken van het orgel zag je ook in Medemblik mensen uit hun raam kijken en voor hun deur staan om te genieten van de muziek en het orgel. Er werd meegezongen en enorm genoten.

We zijn blij dat er zoveel mensen zoveel plezier hebben gehad. Het waren twee fantastische dagen!