Onderdijk – ‘Muzikale eenheid in verscheidenheid’ is de titel van het concert dat woensdagavond 7 augustus ‘19 wordt gehouden in de Bonifacius Kerk in Medemblik. Dit feestelijk concert is georganiseerd door de stichting Sri Sai Mandiram ter gelegenheid van het 30 jarig bestaan van de tempel in Onderdijk.

Tijdens dit concert zullen verschillende artiesten, met ieder een eigen spirituele achtergrond, een prachtig optreden verzorgen.  Een concert dat je meeneemt op een muzikale reis en ons laat zien dat we eigenlijk niet zo verschillend zijn. Een concert waarin je ook weer even terug komt bij jezelf. Wie ben jij? En waar sta jij? Pas je binnen een specifieke stroom of vaar je liever je eigen koers?

De ouders van Bas van Velzen, Jan en Alída, zijn 30 jaar geleden kleinschalig gestart met een tempeltje in hun huis na een indrukwekkende reis naar India.  Nadat hun zoon een wereldreis maakte in 1991 en ook in India gefascineerd raakte door de filosofie van Grote Leraren nam Bas na jaren in India te zijn verbleven de leiding over.     

In 2001 is de stichting Sri Sai Mandiram, met zijn oorsprong in India, opgericht door spiritueel leraar Gopala Krishna Baba. Het uitgangspunt van de stichting is door zelfonderzoek de eenheid te leren zien in al zijn verscheidenheid om je heen, teneinde meer vrede te creëren in jezelf en in de wereld.

Sindsdien is de ruimte veelvuldig verbouwd in de voormalige bollenschuur achter hun huis. De tempel is inmiddels een begrip geworden en voor vele zoekers een thuis. Bas en zijn vrouw, Carla Hartog, zijn jaren geleden naast de tempel komen wonen om dat wat Jan en Alída samen zijn begonnen, met steun van de vele bezoekers, voort te zetten.

Naast bijeenkomsten met samenzang (bhajans) en geleide meditatie is 2 jaar geleden de Levensschool Onderdijk opgericht. Met deze school streven we ernaar jongeren die opzoek zijn naar verdieping speels kennis en vaardigheden over te dragen op tal van vlakken door middel van workshops.

Om daarin te voorzien hebben wij een aantal bevlogen gastsprekers vanuit diverse disciplines bereid gevonden om zich hiervoor belangeloos in te zetten.

Terugkomend op het concert… Het feit dat onze inspirator uit India, Swami Gopala Krishna Baba, over komt voor een week en het concert zal bijwonen is een ‘highlight’ voor ons! We verwachten vele bezoekers uit binnen- en buitenland. Vandaar dat het reserveren van zitplaatsen noodzakelijk is.

Via raaktevents.nl kunt u gratis een kaartje bemachtigen.

Onze stichting is voor haar activiteiten volledig afhankelijk van donaties en streeft geen commerciële doelen na. We pakken dit jaar, tijdens ons 30 jarig jubileum, flink uit! Toch hebben wij er wederom voor gekozen geen geld te vragen. Neemt niet weg dat er tijdens het concert in de kerk een ouwe stembus staat die dienst doet als donatie bus om uw bijdrage in te doen om onze kosten te dekken.

Meer informatie over ons kunt u vinden op www.gks-holland.com