Wat was de Olympische race van de Mass-start spannend op zaterdag 24 februari en het werd brons. Binnen de werkgroep “Irene gaat voor goud’ was afgesproken dat, mocht Irene een medaille winnen, er een huldiging zou komen. Het draaiboek lag al enkele dagen klaar en kon dus worden uitgevoerd.

Een huldiging bij onze Molen De Hoop op vrijdagmiddag 2 maart. Maar door de felle kou is het evenement, op het laatste moment, verplaatst naar de Olympiahal van Sport- en Welness- centrum De Dars. Met een groep vrijwilligers werd de sportzaal binnen enkele uren omgetoverd tot een feestzaal met meer dan 500 zitplaatsen. O.a. Tafels en bankjes van de organisatie: ‘Bierfest Wervershoof’. Het podium, licht en geluid werd verzorgd door DML, Tuincentrum Den Heuvel heeft het podium aangekleed met planten en de tulpen (uiteraard Princes Irene ’s) werden geleverd door de Koburg BV. Het zag er prachtig uit maar de werkgroep had geen idee hoeveel fans er zouden komen.

 

Rijtoer

Voorafgaand aan de huldiging werd Irene, met haar vriend Gert-Jan, met paard en wagen door de straten van Wervershoof gereden. Het span werd bestuurd door Dirk Groot. RTVNH zond het hele gebeuren live uit en vooral de beelden bij de start op de Theo Koomenlaan spraken voor zich. Schaatsende jeugd op natuurijs naast de weg, begeleidde de koets, een mooi Hollands plaatje. De fanfare voor de koets en de skeelers van Skeelervereniging Radboud erachter. Toen de stoet langs de Werenfriduskerk reed werden de feestklokken geluid. Bij De Dars aangekomen, waar inmiddels de ouders, zus, broers, opa Schouten, diverse ooms en tantes, neven en nichten en veel dorpsgenoten van klein tot groot aanwezig waren. Kortom heel veel fans, was er voor hen warme chocolademelk, Glühwein en erwtensoep. Dit alles warm gehouden in hot pots van Het Fortuin. Personeel van de Dekamarkt deelde gesponsorde warme appelflappen uit. Toen Irene de sporthal betrad werd ze toegejuicht door ruim 700 fans. Jeffrey Oud zong een zeer toepasselijk welkomstlied ‘Sun is shining and so are you’. Hierna gaf de ceremoniemeester Ton Schouten het woord aan Joset Fit die Irene feliciteerde namens de gemeente Medemblik. Toen kreeg Piet Schipper het woord namens IJsclub De Noord, Inline Skating Radboud, Jeugdschaatsen Wervershoof en S.T.G.Koggenland. Hij vertelde over de vele trainingsuren van Irene in de afgelopen jaren o.a. met Koen Verweij en Jan Blokhuizen, een goed team bleek later. Inge Schouten van Fitnessclub Nederland hield een interview met Irene en ontlokte haar zo een aantal leuke uitspraken. Tussendoor speelde de fanfare enkele mooie muziekstukken en werden de aanwezigen getrakteerd op een bitterbal aangeboden door Snackerie t Zonnetje.’

Facebook

In de dagen voor de huldiging van Irene werd er al heel intensief gereageerd op Facebook, naar aanleiding van het behaalde brons. Vooral het verhaal van Irene zelf, op de pagina van Fitnessclub Nederland, maakte indruk. De pagina ‘Je bent Wervershover als….’ toonde meer dan 250 like’s van fans op dit bericht en waren vaak voorzien van lovende en emotionele opmerkingen. Het gedicht van Tineke van der Lee sprong eruit. Heel mooi beschreef zij in het West-Fries dat we allegaar trots benne op dat moidje van Schouten. Jaap Meester, die zich vaak inzet tot het behoud van het West-Fries, las het prachtig voor. Daarna kreeg Jeffrey de zaal op z’n kop met twee prachtige liederen. Het eerste over ons dorp Wervershoof en het tweede, een zelfgemaakte versie op het lied Leef, (werd Race) van André Hazes jr. Intussen had Irene zich tussen de jeugd begeven om handtekeningen uit te delen en uiteraard met ze op de foto te gaan. Het werd een middag om nooit te vergeten en voor herhaling vatbaar. Over vier jaar!?

 

Tenslotte

Uiteraard de Rabobank bedankt voor het spontaan toegezegde sponsorbedrag en het beschikbaar stellen van een 6-tal medewerkers die ons hielpen. Ook noemen we nog de Mie-group voor het beschikbaar stellen van tv-schermen tijdens de race van Irene. Vanaf deze plaats bedanken we alle vrijwilligers die voor en na deze huldiging hebben meegewerkt om dit evenement mogelijk te maken.

De Werkgroep ‘Irene gaat voor goud’ bestaande uit Ton Schouten (Sport- en Welnesscentrum De Dars) Marcel Boos (IJsclub De Noord/Skeelerclub Radboud). Caroline Vriend, Frans Terpstra en Kees Schouten (Evenementencommissie Molen De Hoop) heeft het graag gedaan en er zelf ook van genoten!

Vorig artikelEUROPA VERTOLKT MOEILIJK STUK OP FRAAIE WIJZE!
Volgend artikelActiviteitenagenda de Schoof van 21 t/m 28 maart