September 1982, kermis Onderdijk, startte Cees Grooteman zijn bedrijf onder de naam Timmer- en metselbedrijf C. Grooteman. Op de Van Velzenstraat 22 in Onderdijk voerde hij zijn timmerwerkzaamheden in het schuurtje achter zijn huis uit.

Al snel bleek dat hij meer wilde in de bouwwereld. In 1989 ging hij samenwerken met aannemersbedrijf N. van Dijk uit Wervershoof om zo alle werkzaamheden in de bouwwereld uit te kunnen voeren. Samen gingen zij verder onder de naam Bouwbedrijf Grooteman-van Dijk.

Door gebrek aan ruimte en de ongunstige ligging voor het vrachtverkeer is het bouwbedrijf eind 2002 verhuisd van Onderdijk naar het bedrijventerrein in Zwaagdijk-Oost. Een nieuw bedrijfspand waar zij nog iedere dag de vruchten van plukken.

De zoon van Cees Grooteman, Ronald, ging van jongs af aan al graag met zijn vader mee om te klussen. In 1996 heeft Niek van Dijk plaatsgemaakt voor Ronald Grooteman. Vader en zoon gaan samen verder. In al die jaren heeft Ronald veel ervaring op kunnen doen en inmiddels heeft Ronald de zaak geheel overgenomen van zijn vader, waar hij zeer dankbaar voor is. Vol passie en enthousiasme zet hij voort wat Cees heeft opgebouwd. Echter, doet hij dit niet alleen. Hij heeft een geweldig team personeel met een hart voor de zaak.
Afgelopen 40 jaar heeft Bouwbedrijf Grooteman-van Dijk BV, voornamelijk regionaal, verschillende kleine en grote verbouw-, nieuwbouw- en utiliteitsprojecten gerealiseerd. Natuurlijk is deze mooie mijlpaal in het bestaan niet mogelijk zonder het vertrouwen van de klanten en de fijne samenwerking die zij met de partners hebben.

Met een groep genodigden proosten zij op vrijdag 9 september op deze mooie mijlpaal.

Vorig artikelKom ook langs op de Open Monumentendag
Volgend artikelCafé-restaurant ‘De Landbouw/’t Heltje’