Wederom is er 3 weken lang gestreden om de fel begeerde Jan Buis bokaal. De deelname wordt steeds beter, nu deden er 28 leden mee en ze werden ingedeeld in 7 poules van 4. Klaas Meilink en Klaas Koomen waren de organisatoren van het spektakel.

De eerste avond werd er om 19.00 afgestoten en konden er al 26 partijen worden gespeeld zodat de tweede avond, normaal om 20.00 uur kon beginnen. Er werden ware thrillers gespeeld en de zenuwen hadden soms de overhand maar na 2 avonden leuke en verassende partijen waren de 7 winnaars + de beste nummer 2 bekend deze 8 mannen moeten de 3e avond strijden om de Jan Buis bokaal.  De finalisten zijn, Jan Bakker, Sjaak Besseling, Willem Ridder, Simon Tensen, Theo Meester, Klaas Meilink, Arie Ruiter en de beste nummer 2, Koos Kreuk.

Deze avond wordt er gestart om 17.30 uur met een borreluurtje waarbij de eerste borrel wordt aangeboden door Frank en Karin Bot dan om 18.30 de befaamde snertmaaltijd voor ieder lid en voor de liefhebbers was er ook nog roggebrood met spek.
Dit is een goede ondergrond voor de finalisten  en om 19.30 werd er begonnen met de finales.

Ieder speelt eerst 3 partijen en het gebeurd dat er partijen in 10 beurten worden uitgespeeld maar ook soms in 35 beurten en zo komen na geweldig rekenwerk door Klaas M, Arie Ruiter en Jan Bakker uit de bus, om te spelen om de 3e en 4e plek. Deze partij was zeer spannend want Arie wint nipt met een punt verschil van Jan.
De finale gaat zeer verassend tussen Simon Tensen en Willem Ridder, ze hebben  het hele toernooi goed gespeeld, onder grote belangstelling van de vele leden gaat het heel lang gelijk op maar Simon ziet alles heel scherp na zijn oog operatie en met een mooie serie pakt hij de titel en de Jan Buis bokaal, die wordt uitgereikt door Piet Buis de zoon van Jan, zo mag Simon zich een jaar lang libre kampioen van de Herensociëteit noemen.

Voor alle 8 finalisten waren er weer leuke prijsjes verzorgd door Klaas en Annie Meilink. Door onze voorzitter Piet Broedersz, werden ook Klaas en Klaas bedankt voor de organisatie van het geslaagde toernooi met een leuke attentie.redactiebinding
We kunnen terug zien op een zeer gezellig, sportief en geslaagd toernooi.
Voor meer info over Herensociëteit de Roos zie onze mooie website:  www.hsderoos.nl