Afgelopen dinsdag werd bekend wie er bandstootkampioen werd van Herensociëteit de Roos. Het bandstoottoernooi wordt gespeeld over 3 weken.

De deelname was heel goed, 28 mannen hadden zich opgegeven.
Spannende partijen werden er gespeeld met soms nipte winst of verlies. Na twee weken strijden voor een plekje in de finale werden de 8 finalisten bekend

In poule 1: M. Laan, M. Aker, G. Broedersz, en J. Jong
In poule 2: G. Breg, M. Boos, S. Jong en P. Broedersz.
De belangstelling was groot en er werd meegeleefd met goede en slechte ballen.
Uiteindelijk bleven er 4 kandidaten over.

De strijd om de 3e en 4e plek ging tussen M. Laan en G. Breg. Het was een spannende partij, vooral omdat ze op het einde alletwee nog maar 1 punt verwijderd waren van de overwinning. Ger wist toch het laatste punt te maken en legde beslag op de 3e plek.
De finale ging verrassend tussen de neven Piet en Gerrit Broedersz.
Gerrit nam snel een voorsprong, Piet kwam toch weer langszij, maar Gerrit wist er nog een eindsprintje uit te persen en wist zo de Broedersz strijd in zijn voordeel te beslissen.
Gerrit mag zich een jaar lang de bandstootkampioen van de soos noemen, plus de eeuwige roem.
Onze rekenmeester Klaas Meilink bedankte de leden die allemaal hebben meegeholpen met schrijven en tellen, want die hebben we hard nodig. Voor alle 8 finalisten was er een leuke prijs, bedankt daarvoor Annie en Klaas. Het zit er weer op, we kunnen terugzien op een goed geslaagd toernooi.
Piet bedankte de heren Klaas en Klaas nog met een leuke attentie voor de organisatie! Wilt u meer weten over Herensociëteit de Roos zie: www.hsderoos.nl

Vorig artikelOpbrengst collecte Stichting het Gehandicapte Kind
Volgend artikelJaarvergadering Club van 100