We begonnen op dinsdag 13 november aan ons toernooi, de deelname was 28 man. Door Klaas en Klaas, werden er doormiddel van lootjes trekken 7 poules van 4 man gemaakt. De winnaars gaan naar de finale en de beste nummer twee. De gemiddeldes die moesten worden gemaakt waren van tevoren bepaald door de organisatie en waren naar alle redelijkheid toegepast.

Klaas Meilink weet heel goed het tempo van de partijen op te voeren want er moeten er heel wat worden gespeeld en het loopt allemaal gesmeerd,  ook werd er op tijd begonnen, en het tellen en schrijven werd ook goed gedaan door de leden.

Na twee weken zijn dan eindelijk de 8 finalisten bekend die gaan strijden om de eer. Te weten Ad Neefjes, Jan Hollinga, Sjaak Besseling, Dolf Stam, oud winnaar van vorig jaar Sjaak Bakker, Klaas Koomen, Jan Jong en Gerrit Hartog. Na loting zijn er twee poules van 4 die gaan strijden voor een plek in de finale.

De spanning stijgt, sommigen hebben er meer last van dan de ander en er wordt gestreden om ieder punt, voor sommigen is het balen en de ander is gelukkig  maar uiteindelijk zijn de finalisten bekend.

Om de 3e en 4e gaat het tussen Sjaak Besseling en Dolf Stam, Dolf komt voor, maar Sjaak haalt alles uit de kast en weet de partij toch te winnen van Dolf en wordt zodoende dus 3e.

De finale gaat tussen Jan Hollinga en Klaas Koomen, de leden gaan er allemaal eens goed voor zitten want Jan maakte in de voorrondes een zeer goede indruk en Klaas barst altijd van de zenuwen. Het wordt een spannende pot het gaat bijna tot het einde gelijk op maar ineens zijn bij Klaas de zenuwen over en maakt hij de partij uit, en mag hij zich een jaar lang de bandstoot kampioen van de soos noemen.

Jan was een hele goede 2e.  Natuurlijk was er voor iedere deelnemer een leuke surprise. De voorzitter bedankt Klaas en Klaas voor de organisatie en de vele leden die hebben geholpen zodat dit toernooi weer goed kon verlopen.

Voor info zie: www.hsderoos.nl