Het is deze week 25 jaar geleden, dat het huidige Huize Sint Jozef werd geopend. In het programmaboekje voor de feestweek spreekt men over 25 jaar wonen, leven, zorgen en verzorgen met een constante stroom van mensen en veranderingen, groei en omzet, die het St. Jozef hebben gemaakt tot wat het nu is. Men wil de bewoners een thuis geven, waarin de samenwerking met bewoners, familie, vrijwilligers en medewerkers centraal staat. Zo wordt er gestreefd naar een gezellig ‘thuis’. Een thuis waarin bewoners zich plezierig en veilig voelen in een prettige sfeer.

De 140 bewoners van huize St. Jozef wordt deze week een feestweek aangeboden. Op de eerste dag snuift Binding een deel van het feestgevoel op. De voorzijde en entree zijn prachtig versierd met kleurige tulpen, waarvan de vorm en kleuring vaak behoorlijk veranderd zijn ten opzichte van de tulpen, die bewoners vroeger zelf verbouwden. De week staat in het teken van samen zijn onder het genot van koffie met gebak en extra heerlijke maaltijden. Elke middag zijn er optredens. Op de eerste dag bijten Theo en Els Spigt de spits af met heerlijk Westfries. Van krokkelen tot strukke. Bewoners hebben de meeste schik en de herinneringen gonzen door de zaal met liedjes van ver voor de geboorte van uw correspondent, die toch ook niet meer zo piep is. De middag wordt grotendeels verzorgd door vrijwilligers, waaronder Margot Breg: “Ik heb hier 32 jaar gewerkt, dus ook nog in het vorige gebouw. Vijf jaar geleden ging ik met pensioen. Ik miste mijn werk en de mensen van Sint Jozef om mij heen. Ik wilde niet meteen als vrijwilligster terugkeren, omdat ik dan teveel eigen was. Maar sinds bijna twee jaar help ik weer, vooral tijdens de meezingmiddagen van Theo en Els. Vrijwilligers voorzien de bewoners dan van een kopje koffie. Ik vind het prachtig dat ik er weer tussen ben.”

Een paar uur plezier van een feestweek in uw dorpskrant. Dinsdag laat Kabee zich nog één keer van zijn beste kant zien. De muziekdiva’s zorgen voor een onvergetelijke woensdagmiddag, waarna dansschool Peter Verbiest op donderdag een voorstelling en de laatste dans geeft. Na de patat en kroket vrijdag tussen de middag volgt er nog een receptie voor vrijwilligers, hulpverleners en medewerkers om het jubileum te vieren. In de vooravond van vrijdag is er een kerkdienst waar het dames- en herenkoor op plechtige wijze de feestweek afsluiten.