Zaterdag 11 juni was het zover, na 2 jaar afwezigheid werd er een ouderwets kermiscomité uitje georganiseerd waar 5 enthousiaste kopers een mooi bedrag voor over hadden tijdens de gemeenschapsveiling. Samen met hun partner, iedereen mocht iemand extra meenemen, verzamelden we op de Pastoor van Santestraat.

Het thema van het uitje was om alle gemiste feestdagen van de afgelopen 2 jaar op één dag te vieren. Ieder duo was dan ook gebrieft op een ander thema, dus ze kwamen verkleed als binnen als roetveeg pieten, paashazen en priesters, kerstmannen en oktoberfest heren.

Het eerste spel wat gespeeld werd was het ‘Ik hou van Holland spel’ waarin onder andere vragen voorbij kwamen over ieders geboortejaar om zo alle verjaardagen van de groep te kunnen vieren. Na een kleine versnapering gingen we met de fiets op pad en werd er onderweg aangebeld bij Onderdijkse deuren om Sint Maarten liedjes te zingen en snoep op te halen. Dit was erg succesvol want ze kwamen met veel snoep terug.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De eerstvolgende stop was Hèt Café van Wervershoof waar de volgende spellen rond het thema kermis en Koningsdag werden gespeeld onder het genot van een gele kletser en bitterballen. Het weer was ons goed gezind, dus het was goed toeven in ons buurtdorp.

Bij de laatste stop van de dag was er een lange eettafel ingedekt in kerstsferen en konden de kopers aanschuiven bij een kerstdiner want de gourmetschotels stonden al klaar. Tot in de late uurtjes hebben we daar het welbekende eieren gooien spel gespeeld, maar ook de Kamelenrace was van de partij.

We willen alle kopers hartelijk dank voor de enthousiaste deelname en bijdrage aan de gemeenschapsveiling. We hopen volgend jaar weer een mooi uitje te kunnen organiseren. Bedankt!

Vorig artikelCafé-restaurant ‘De Landbouw/’t Heltje’
Volgend artikelKeuter kermis in vroeger jaren