Een uniek gebeuren en wat moeten we trots zijn op al die mensen die ooit het initiatief hiervoor genomen hebben. De kerk heeft nu wel een andere plaats ingenomen, maar het blijft de plek waar men samenkomt bij bijzondere gebeurtenissen.

Onderdijk heeft al 100 jaar een zelfstandige parochie waarvan de eerste 10 jaar gebruik werd  gemaakt van een noodkerk. Vandaar 100 jaar parochie en 90 jaar kerk. We kunnen 100 jaar terug in de tijd en daar valt heel veel over te vertellen. Maar dat zou wel een heel lang verhaal worden. Als u geïnteresseerd ben deze historie verwijs ik u graag naar het internet en zoek naar “de pastorie van Onderdijk” geschreven door Gerard Weel en dan zult u versteld staan over de hoeveelheid informatie die er is.

En wat is een kerk zonder koor? U snapt wel ons herenkoor bestaat ook 100 jaar. Omdat Onderdijk zelfstandig werd, begon ook langzaam het verenigingsleven tot stand te komen. En als we nu zien waar we staan met ons prachtige dorp, met een rijk verenigingsleven, dan moeten we de oprichters bijzonder dankbaar zijn dat ze de parochie opgericht hebben.

We willen dit ermee zeggen dat de kerk, heel belangrijk is geweest voor ons dorp zoals het nu is. Vandaar dat we alle verenigingen ook graag willen betrekken bij dit feest en hopen dat ook zij gehoor zullen geven aan de uitnodiging om aanwezig te zijn bij de viering op 20 oktober in onze Gerardus Majella kerk.

Programma Feestweek 13 t/m 20 oktober 2019
Op 13 oktober om 10.00 uur is er een woord en communie viering, die staat in het teken van het 100 jarige herenkoor. Pastor André Dekker zal in deze viering voorgaan. Een koor waar wij al 100 jaar van genieten en een felicitatie is zeker op zijn plaats.

De feestcommissie heeft als cadeau voor de gemeenschap een herdenkingsboom aangeboden op de laatste gemeenschapsveiling. Deze boom wordt na de viering, geplant op het kerkhof, door Jaap Slaman die dit koopje heeft gekocht.

Woensdag 16 oktober aanvang 10.00 uur is er i.s.m. de ouderenbond een ochtend voor alle ouderen met medewerking van Sjaak Steltenpool (uit Wervershoof) met een stukje entertainment en een historisch stukje film over 100 jaar kerk gemaakt door Ton Lakeman(Lakkie). Tevens is het de naamdag van Gerardus Majella en daar besteden wij op een bijzondere manier ook aandacht aan.

Op vrijdag 18 oktober aanvang 20.00 uur staat een avond gepland voor alle vrijwilligers die steeds maar weer klaar staan om te zorgen dat alles in en rond de kerk blijft draaien.

Op zondag 20 oktober sluiten we af met een mooie Eucharistieviering m.m.v. ons gemengd koor. De dienst wordt geleid door Pastor André Dekker, Pastor Jan Suidgeest, Pastor Gerard Weel en Pastor Maria Voss.

Het thema van de dienst is: Verleden, heden, toekomst! De kinderen zingen het openingslied en mogen daarna naar de kindernevendienst. Wij hopen van harte dat deze dag ons het gevoel van: “Samen kerk zijn” zal geven.

Na afloop is er gelegenheid voor ontmoeting met een kopje koffie of thee en iets lekkers bij de Welkomst. Wij hopen dat we velen zullen zien bij de vieringen van 13 en 20 oktober want ook al gaat het over Onderdijk, als Wervershover, Andijker of Zwaagdijker bent u ook van harte welkom.