Kerstmiddag Wervershoof
We kunnen voldaan terugzien op de mooie en gezellige kerstmiddag van de KBO op 15 december in de zaal van Sint Jozef. Creatief Westfries had een mooi kerstprogramma samengesteld en gezamenlijk werden de kerstliedjes gezongen met pianobegeleiding van Ria Molenaar. Als afsluiting een heerlijke broodmaaltijd met soep vooraf.

Financiën
Op 5 januari kunt u de € 5.- inleg voor het 1e halfjaar competitieklaverjassen betalen.
Ook is het weer tijd voor de jaarlijkse contributie van de KBO.
Voor de leden die al eerder een machtiging hebben getekend is er niets aan de hand. In de loop van januari zal het contributiebedrag van € 20 ,– automatisch worden ingehouden.
Voor de overige leden hebben we een machtigingsformulier dat u op de kaartmiddag van 5 januari kunt ondertekenen. We hebben daarvoor wel het IBAN-banknummer nodig dat op uw bankpasje staat. Graag even meenemen!

Competitie klaverjassen.
Donderdag 5 januari starten we met de eerste periode competitieklaverjassen 2017, nadat we eerst de bekers en prijzen van vorig jaar gaan uitreiken. We starten om 14.00 uur in de zaal van Sint Jozef. U bent welkom om te kaarten, biljarten of rummikubben.

KBO Wandeltochten
Op donderdag 5 januari gaan we een winterwandeling maken in Enkhuizen en het buitenmuseum. De wandeling start bij het parkeerterrein van het station Enkhuizen. Na een kwartiertje wandelen door de stad komen we aan bij de ingang van het buitenmuseum. Voor € 2,- intree wandel je het buitenmuseum in. Overal langs de route staan grote foto’s met als thema sneeuw, ijs en rondom de haard. Ook wordt er in het kaaspakhuis een film vertoond van de strenge winter 1963. We steken op in het prachtige restaurant van Hindelopen. Als u geen lid bent van de KBO mag u natuurlijk mee wandelen. LET OP, WE VERTREKKEN AL OM 13.00 UUR MET DE AUTO VANAF HET KERKPLEIN in Zwaagdijk
Gerard en Nellie

Vijfdaagse busreis
Zeer tevreden terugkijkend op de busreis naar Leipzig en Dresden in 2016, heeft de Reiscommissie opnieuw een vijfdaagse busreis uitgezocht. Het voorstel is om met Oad naar Engeland te gaan. We nemen u graag mee naar het graafschap Kent, met de mooiste tuinen van Engeland, Tevens ziet u de prachtige steden Rochester en Canterbury (prijs € 389,– half pension) vertrekdatum 1 mei. Onze vaste deelnemers hebben allemaal een reisgids ontvangen en kunnen uitgebreide informatie vinden op blz. 196. Geïnteresseerd? Bel even tel.: 582893. Nieuwe deelnemers zijn ook van harte welkom. Laat het weten vóór 15 januari.

Beter bewegen
Was een van uw goede voornemens voor 2017, om nu echt wat meer te gaan bewegen? Kom dan dinsdagochtend om kwart voor elf naar de Schoof. Daar heeft de KBO wekelijks haar eigen gymuurtje speciaal voor senioren, onder leiding van Rosan Ootes. Kom vrijblijvend een keer mee bewegen, ook als u geen lid bent van de KBO.

Riet Kuin-Ooijevaar

Vorig artikelMartin Mans en Mark Brandwijk in Geref. Kerk Andijk
Volgend artikelEven terug kijken