Op 2 maart organiseert Stichting Oud Wervershoof in het oude Raadhuis weer haar jaarlijkse winterlezing, deze keer over het Westfriese dialect.

Dat dialect wordt bijna niet meer gesproken. Het is duidelijk op zijn retour. Of toch niet? Waar, wanneer en door wie wordt er nog wel Westfries gepraat? En waarom? En hoe zal het over twintig jaar zijn? Henk Kok, Jaap Meester en Sjaak Steltenpool geven hierover hun mening.

Jaap Meester is geboren in Lutjebroek en woont in Nibbixwoud. Hij is voorzitter van de stichting Creatief Westfries. Deze stichting beijvert zich voor het creatief gebruik van het Westfriese dialect. Onder de noemer ‘Teugen de wind in’ zal Jaap vertellen over hedendaagse activiteiten voor het behoud van het dialect.
Henk Kok, geboren in Spierdijk en woonachtig in Schagen, is neerlandicus en amateurtoneelspeler. Hij heeft veel belangstelling voor de ontwikkelingen van het dialect en doet daar ook onderzoek naar. Henk geeft een wetenschappelijke benadering van het Westfries en gaat onder meer in op regiolect en dialectnivellering.

Sjaak Steltenpool, geboren en getogen in Wervershoof, was basisschoolleerkracht. Hij is bekend als zanger/muzikant van het Volksorkest en toert door de regio met zijn Westfriese quiz. Sjaak vertelt over ‘Dialect als vermaak’ en omlijst deze avond met enkele van zijn populairste liedjes. De avond wordt gepresenteerd door Ina Broekhuizen-Slot, schrijfster van Westfriese gedichten, verhalen en toneelstukken. Aanvang 20.00 uur.

Het aantal plaatsen in de oude raadzaal/trouwzaal is beperkt. Omdat we verwachten dat er voor deze winterlezing meer belangstelling zal zijn dan voor de vorige edities, werken we deze keer met kaartverkoop. Voor slechts € 2,50 (en dat is dan ook nog inclusief koffie of thee voor aanvang) kunt u een plaats reserveren bij Tiny Berkhout 0228 582377 of per e-mail: cam.berkhout@quicknet.nl.