Home -Uitgelicht De Egboetsloop start op zondag 5 november 2017 voor de 45e keer...

De Egboetsloop start op zondag 5 november 2017 voor de 45e keer in Hauwert


De eerste zondag van november is niet alleen een mooie dag voor de sportievelingen onder ons. Bewegen is goed voor iedereen en (hard)lopen is een van de dingen die je doet vanaf je geboorte. Dat volhouden is soms lastig maar wel nuttig om het lijf goed te houden. We zien daarom graag weer de geoefende lopers maar ook allen die het al langer in gedachten hebben.

In Hauwert biedt de jaarlijkse Egboetsloop met diverse afstanden daar alle kansen toe. De loop wordt door de plaatselijke ijsclub voor de 45e keer georganiseerd en is daarmee een blijvertje. Zoals gesteld is het een hard/ prestatieloop voor diverse leeftijden en categorieën. De route kent een afwisselend parcours en loopt door het natuurgebied het Egboetswater en de zak van Hauwert. Voor de jeugd zijn er twee relatief korte routes, o.a. langs de waterberging en door het Papenveer.

Kenmerkend is dat het aantal dames aan de loop elk jaar toeneemt. De afstanden en indeling kunt u hieronder zien.

Het inschrijfgeld tot t/m 15 jaar is € 2,50 en vanaf 16 jaar € 5,- De inschrijving is mogelijk vanaf 10.00 uur in dorpshuis “De Werf”.

Uiteraard zijn er voor alle afstanden leuke prijzen te winnen. Wij nodigen u allen graag uit om de datum in de agenda te noteren en mee te lopen. Start en finish zijn bij het dorpshuis aan de Heemraad Witweg 2 in Hauwert. In het dorpshuis zijn prima voorzieningen voor omkleden en douchen. Uiteraard ook voor de inwendige mens. Graag tot ziens op zondag 5 november.

Met vriendelijke groeten van het bestuur van IJsclub Hauwert.
ijsclubhauwert@quicknet.nl